Articole din subcategoria Depresie

Depresia

Depresia este o tulburare psihică foarte comună (afectează între 5 şi 10% din populaţie) manifestată în primul rînd printr-o modificare profundă a dispoziţiei în sensul tristeţii, a suferinţei morale şi a încetinirii psihomotorii. Depresia nu este pur şi simplu tristeţe, este o boală autentică ce trebuie diagnosticată şi necesită tratament. Uneori cauzele depresiei pot fi uşor de identificat: decese în familie, eşecuri personale, nesiguranţa vieţii, etc. Alteori cauzele deprimării pot rămîne necunoscute şi de multe ori persoanele afectate de depresie nu îşi dau seama că suferă de această tulburare.

Postat în Psihologie clinica » Depresie

Cum să preveniţi apariţia depresiei

Depresia este o maladie psihică ce afectează astăzi un număr din ce în ce mai mare de persoane. Cu toate că nu este întotdeauna posibil să evităm apariţia depresiei, există mijloace prin care putem să prevenim această afecţiune. Prevenirea este importantă deoarece tratamentul depresiei poate fi costisitor, îndelungat, sau toxic pentru organism.

Pentru a ţine depresia la distanţă este bine să aveţi o dietă echilibrată, să dormiţi bine, să aveţi o viziune optimistă asupra vieţii (să gindiţi pozitiv), să aveţi cît mai puţine perioade în care nu sunteţi ocupat(ă) cu nimic.

Postat în Psihologie clinica » Depresie

Remedii (tratamente) pentru depresie

Depresia este o afecţiune psihică ce se caracterizează printr-o modificare profundă a dispoziţiei în sensul tristeţii şi a suferinţei morale.
Fiind uneori însoţită de anxietate, depresia întreţine la pacient o impresie dureroasă de neputinţă şi provoacă gînduri şi meditaţii pe tema vinovăţiei, a lipsei de merit sau a lipsei de perspective.
Debutul depresiei poate să treacă neobservat, dar pe măsură ce boala avansează consecinţele asupra vieţii şi a sănătăţii celui afectat devin din ce în ce mai grave. Pacienţii depresivi îşi îndeplinesc cu dificultate obligaţiile familiale şi de serviciu sau nu reuşesc să le îndeplinească deloc, iar o parte dintre ei în cele din urmă se sinucid.
Pentru ca efectele negative asupra vieţii şi sănătăţii persoanelor afectate de depresie să fie cît mai mici este necesar ca depresia să fie diagnosticată la timp, iar pacienţii să beneficieze de un tratament adecvat.

Postat în Psihologie clinica » Depresie