Test de inteligență

În cele ce urmeaza aveți posibilitatea sa rezolvați testul de inteligența Bonnardel 53. Acest test a fost realizat în 1972 de profesorul R. Bonnardel.

Testul se adreseaza persoanelor de peste 15 ani care au o pregatire școlara corespunzatoare studiilor liceale sau superioare. Testul este compus dintr-o serie de 65 de sarcini (itemi).

Fiecare item este compus din 2 grupe de figuri: o grupa de trei figuri si o grupa mai mare, formata din sase figuri. Analiza primelor trei figuri care constituie o serie evidentiaza existenta unei anumite legaturi între acestea. Între cele 6 figuri ale grupei mai mari se afla o singura figura care, prin structura sa, se afla în continuarea seriei primelor trei figuri. Descoperirea analogiilor si diferentelor conduce la identificarea figurii care completeaza seria. Veți raspunde indicînd cifra care corespunde figurii care completeaza seria.

Primii 5 itemi sunt folosiți ca exemple de rezolvare:

In prima grupa aveti trei litere: A-B-C; acestea sînt de fapt primele trei litere ale alfabetului. În grupa a doua sînt 6 litere, dar numai una singura urmeaza ordinea alfabetica din prima grupa. Este figura numerotata cu cifra 2, corespunzatoare literei D. Deci, raspunsul corect este "2".
Al doilea exemplu evidentiaza ca în prima grupa sînt trei figuri si fiecare dintre acestea contine un numar diferit de cercuri. Fiecare figura difera dupa numarul si ordinea cercurilor. În a doua grupa, din cele 6 figuri una singura continua seria celor trei. Este figura cu numarul 6 care completeaza ca numar si pozitie a cercurilor prima serie. Deci raspunsul la acest exemplue va fi "6".
La al treilea item se observa ca primul careu are 5 cruciulite, al doilea are 4, al treilea 3. Deci cu fiecare careu din prima grupa numarul de cruciulite descreste cu una, urmînd o anumita ordine descrescatoare. Analizînd cu atentie cele 6 figuri, din a doua grupa observam ca figura notata cu cifra 2 continua seria primelor trei. În acest careu sînt doua cruciulite pe rîndul de sus. Raspunsul va fi deci "2".
Proba 4 este alcatuita din desene care reprezinta ceasornicul. Acele ceasornicului indica o anumita ora. în prima grupa, acum marcheaza ora 1, apoi ora 2, apoi ora 3. Figura numerotata cu cifra 3 din a doua grupa de desene continua prima serie, deoarece acul ceasornicului indica ora 4. Raspunsul Ia itemul 4 va fi cifra 3.
În primul careu din grupa 1 a itemului 5 se afla trei liniute îngrosate sub forma de sageata, pe al doilea rînd de patratele; în al doilea careu se afla 4 linii îngrosate, iar în cel de-al treilea sînt 5 linii îngrosate. Se observa ca sensul este spre centrul careului. Seria va fi continuata cu figura care contine 6 linii îngrosate si care este notata în a doua grupa cu cifra 5. Raspunsul la itemul 5 este deci cifra 5.
Începeți testul

Pentru început, va rugam sa completați urmatoarele cîmpuri. Toate sunt obligatorii, fiind necesare pentru stabilirea performanțelor la test.

Sex:
Varsta:
Studii:
Profesie:

După ce veți apăsa pe butonul "Continuare" veți putea începe să rezolvați sarcinile testului. Deoarece primii 5 itemi ai testului v-au fost deja prezentați sub formă de exemplu, numărul primului item pe care trebuie să îl rezolvați este "6".

După ce veți termina de rezolvat toți itemii, pe ecran se va afișa numărul de itemi pe care i-ați rezolvat corect și interpretarea acestui rezultat.
Acest test este gratuit.

Continuare

2 comentarii:

Am rezolvat corect 50 itemi.

Mulțumesc!

M-ar mai ajuta niste teste de Matrici Progresive, E.P.Q., F.P.I., B53. sau ceva similar…ceva similar examinarilor din institutiile militare, politie etc..

Trimite un comentariu:

(Verificare antispam)  

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat. Comentariile cu link-uri către saituri ce conţin pornografie, jocuri de noroc, materiale care încalcă legea drepturilor de autor, conţinut ofensator sau care promovează activităţi interzise de lege vor fi şterse.